Als een auto voor je vakantie huurt, dan is het belangrijk dat je er een kies die bij je past. Een 9 persoons bus huren is heel handig als je met meerdere mensen op vakantie gaat. Zoveel makkelijker ook dan het openbaarvervoer. Je bent vrij en hoeft je niet te conformeren aan de reisschema’s van de openbare vervoersbedrijven. In deze blog nemen we je mee op een trip door de wereld van de vakantiebus.

Kies voor veiligheid

Wanneer je een auto gaat huren kun je vooraf beter goede informatie inwinnen. Ja dat is de eerste tip, een open deur waar veel mensen vergeten doorheen te lopen. Op internet kun je op vergelijkingssite de beste deal voor jezelf vinden. Een van de manieren om een vakantiebus te huren is doormiddel van een online aanbieder. Om een zekerheid voor jezelf in te bouwen kun je beter kiezen voor een veilig betaalmiddel. Een creditcard zorgt voor een extra verzekering. We raden je aan om je in te lezen op dit onderwerp.

Jongeren betalen vaak meer

Wanneer je een vakantiebusje huurt, zal je als jongere vaak meer betalen. Dit heeft te maken met het geringe schadevrije jaren, omdat je pas vanaf je 18 mag autorijden. Ook worden jongen geacht wilder te rijden.

Extra bestuurder

Het is heel leuk om samen op vakantie te gaan, want alleen… juist dat is ook maar alleen. Houd er wel rekening mee dat de tweede bestuurder de huurprijs opdrijft. Om de zoveel tijd even afgewisseld worden om te kunnen rusten is fijn en veilig. Zo houd je een reis naar je vakantiebestemming goed vol. Het is goed om niet te veel chauffeurs te aan te wijzen. Vaak is 2 of 3 chauffeurs prima. Het is wel verleidelijk om meer chauffeurs te nemen, zeker als je met 9 mensen reist. Voordelig zijn meerdere chauffeurs niet.

Autoverzekering

Om een goedkope autoverzekering te scooren moet je goed om je heen kijken. Check verzekeringsvergelijkingssites. Het autoverhuurebedrijf biedt vaak verzekeringen aan, maar die liggen vaker hoger qua prijs. Er zijn legio opties die je het waard zijn om bekeken en vergeleken te worden.

Houd je auto in topconditie

Wanneer je lekker op vakantie bent, moet je eigenlijk zien dat dit zo blijft, niet waar? Daarom is onze tip om op de verharde wegen te blijven. Zeker als je niet bekend bent in een gebied zijn onverharde wegen en vage sluimerroutes geen goed idee. Je kunt vast komen te zitten met je vakantiebus of deze kan beschadigen. Zo houd je je auto in topconditie. Ga geen tour door een zompig landschap maken, blijf op goede wegen, dan blijf je vakantie superleuk!

Aftanken

Het hangt van de afspraken af, maar veel verhuurbedrijven hanteren de regel dat je de auto afgetankt terugbrengt. Dus vergeet niet om te tanken voor dat je de auto terugbrengt.

Conclusie

Wanneer je een vakantiebusje gaat huren moet je aan verschillende dingen denken. In deze blog hebben we je langs een aantal voorbeelden meegenomen. Een 9 persoons vakantiebusje is precies wat je nodig hebt als je met meerdere mensen op vakantie gaat. Je kunt natuurlijk ook kiezen om meerdere auto’s te huren, maar 1 busje is wel net zo gezellig.