Als je naar Amsterdam komt verwacht je wel iets. Het is een stad waar heel veel verhalen over verteld worden, zoals over de coffeeshops, de wallen, de zeedijk, maar ook de geschiedenis van de krakers en de punkers wordt herhaald. Amsterdam is ook een stad van vele bezienswaardigheden. In deze blog willen we je graag meer vertellen over de toffe dingen die je kunt doen in Amsterdam.

Rondvaart door de grachten

Het is heerlijk om te ontspannen in een sloep en tegelijkertijd de historische panden van Amsterdam te zien. Sloep huren Amsterdam is een manier om zelf te kunnen bepalen waar je heen gaat. Je bent niet afhankelijk van een rederij die de koers voor je uitzet. En je kunt je eigen eten en drinken meenemen, waardoor je geld kunt besparen.

Hele jaar door

Het leuke van Amsterdam is dat er het hele jaar door iets leuks te doen is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het er saai is. Natuurlijk zijn er wel seizoensgebonden activiteiten. In de zomermaanden, van mei tot september, vinden er openluchtfestivals plaats waar je kunt genieten van alles wat een festival te bieden heeft: eten, drinken en muziek. Natuurlijk zijn er ook vaak voorstellingen te zien.

ADE

De liefhebber van elektronische dansmuziek kan helemaal opgaan in het Amsterdam Dance Event. Dit is een bijzonder groot festival dat overal in de stad plaatsvindt. Er komen zo’n 2500 dj’s en artiesten die in het genre actief zijn. De gekste plekken worden omgetoverd tot dansvloer. Een unieke ervaring waar je als dansliefhebber bij geweest moet zijn.

Musea

De oude meester zijn goed vertegenwoordigd in Amsterdam. Het museumplein is de plek waar je moet zijn, want daar grenzen het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum aan. In Amsterdam kun je onder andere werken bewonderen van Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en Johannes Vermeer.

Anne Frank Huis

In de Tweede Wereldoorlog zat Anne Frank met haar familie ondergedoken in een achterhuis aan de Prinsengracht. De ingang van dit achterhuis zat verborgen achter een draaibare boekenkast. Op deze plek wisten ze ruim twee jaar uit de handen van de Nazi’s te blijven, totdat ze werden verraden en gedeporteerd. Het Anne Frankhuis werd op 3 mei 1960 na een renovatie geopend en is een monument ter gedachtenis aan Anne Frank en haar familie. Er zijn ook educatieve ruimtes die het verhaal van deze zwarte periode in de geschiedenis vertellen.

Interessante gebouwen

Amsterdam heeft interessante gebouwen waar je je aan kunt vergapen, zoals de Noorderkerk, het Paleis op de Dam en de Ons’ Lieve Heer op Solder (een voormalige schuilkerk voor de room-katholieken). Vergeet niet de mooie grachtenpanden. Onze hoofdstad is ideaal voor iedereen die houdt van geschiedenis.