Maak een reis door 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis in Batavialand te Lelystad. Je komt hier alles te weten over de handelsgeschiedenis, inpoldering en scheepvaart. Ontdek het leven van de Nederlanders van vroeger en nu. Beleef de verhalen over het leven op de grens tussen land en water. Een grens die ons als land heeft gevormd.

  • Maak met ons een reis door de geschiedenis van Nederland.
  • Ervaar de ontstaansgeschiedenis van Flevoland.
  • Ontdek de Batavia, het VOC-schip uit de 17e eeuw.

Op reis door de geschiedenis

Het Batavialand Museum in Flevoland voert je mee op een reis door de Nederlandse geschiedenis zoals die 7.000 jaar geleden begon. Wist je dat er toen al mensen woonden in het gebied dat nu Flevoland heet? Wat nu Flevoland is, heeft verschillende vormen en maten gehad.

7.000 jaar geleden was het gebied bedekt met land, vervolgens water en uiteindelijk in de 20e eeuw weer land dankzij de Nederlanders. Dit alles is te zien in de tentoonstelling ‘Polderen!’, die het verleden en de toekomst van het Zuiderzeeproject behandelt.

De 17e-eeuwse Batavia

De scheepswerf Batavialand neemt je mee op reis in de wereld van de historische scheepsbouw, ambachten en de Gouden Eeuw. Stap aan boord van de beroemde reconstructie van het spiegelretourschip Batavia.

Aan de kade in Batavialand wordt ongelooflijk veel werk verzet om dit schip in goede staat te houden. Daarnaast wordt er ook hard gewerkt aan nieuwe replica’s van andere schepen uit vergeten tijden.

Vrijwilligers tonen en vertellen de mooiste verhalen over het zeeleven, de VOC en de gebruiken aan boord. Kinderen kunnen hier ook zelf aan de slag in de smederij en met het knopen van touwen. Batavialand neemt je mee terug naar een ander tijdperk!

Combineer een bezoek met Bataviastad

Batavialand ligt aan de rand van Bataviastad. Combineer een bezoek aan Batavialand met een paar uur shoppen in de fashion outlet van Nederland, een unieke winkelervaring met meer dan 100 winkels.