Vind je het leuk om jonge dieren te spotten? Kom dan de komende weken of maanden langs bij Natuurpark Lelystad. In dit park zijn de laatste tijd enorm veel jonge dieren geboren. Het mooie weer komt eraan, wat de komende tijd de ideale periode maakt om eens langs te komen met de kinderen en jonge dieren te zoeken en te bekijken. In deze blog vertellen we welke vaste activiteiten je nog meer kunt ondernemen bij Natuurpark Lelystad.

Fietsen in het Natuurpark of in de omgeving

Naast het spotten van de pas geboren dieren kun je ook een leuke fietstocht maken door Natuurpark Lelystad. Het is mogelijk om in ons park fietsen te huren en met 18 kilometer aan fietspaden zijn er genoeg routes te maken. Al vanaf €5,50 per stuk zijn de fietsen te huren in het bezoekerscentrum. Ken je de fietsroutes in het park al en wil je een andere plek verkennen? De fietsroute Larsevaartbos & Knarbos is bijna 40 kilometer en laat je de mooie natuur van het oosten van Flevoland zien.

Rugzakroutes voor kinderen

Speciaal voor de kinderen hebben we een aantal rugzakroutes. Bij deze routes krijgen de kinderen een rugzak mee met daarin een boekje met allerlei vragen en opdrachten. Ook zitten er in de rugzak een aantal andere voorwerpen die de kinderen nodig hebben bij het voltooien van de opdrachten. Bij het uitvoeren van de opdrachten leren de kinderen van alles over wonen in de natuur of het werk van een ranger. De rugzakroutes zijn er voor kinderen van 6 t/m 9 jaar of van 8 t/m 12 jaar. Speciaal voor de echte durfallen is er ook de rugzakroute Opsporing Verzocht, waarbij de kinderen als detectives de zoektocht starten naar een verdwenen dier. Na het voltooien van de opdrachten of het terugvinden van het verdwenen dier ontvangen de kinderen een diploma.

Ben je benieuwd naar de activiteiten in Natuurpark Lelystad en wil je de pasgeboren dieren aanschouwen? Plan dan snel een dagje in met familie of vrienden en kom gezellig langs in dit mooie natuurpark.