Een lange (of zelfs al een korte) reis in de trein kan saai zijn, maar er zijn genoeg dingen om te doen om de reis net een beetje leuker te maken. Lees hieronder 4 tips over activiteiten die je kan doen tijdens je treinreis.

Wees sociaal

Geniet van elkaars gezelschap in de trein. Of je nu alleen reist of met een groep, maak ook is een praatje met je medereizigers. Misschien dat er wel een nieuwe vriendschap uit ontstaat! Zelfs als je niet de zelfde leeftijd hebt, kan het zijn dat jullie dezelfde interesses hebben of gewoon een goed gesprek.

Speel spelletjes

Jouw treinreis is het perfecte moment om wat spelletjes te spelen met vrienden of medereizigers. Traditionele kaartspelletjes zijn altijd leuk om te spelen en geschikt voor veel leeftijden. Ook het 30 seconds spel  is leuk om te spelen. Je kan er dan zelf voor kiezen of je gebruik maakt van het bord of alleen de kaarten gebruikt. Dit spel is te spelen met 2 personen, maar ook (in teams) met hele groepen. Als je toevallig alleen reist, kan je je hersenen laten kraken door kruiswoordpuzzels of Sudoku te doen. Een specifiek deel van je hersenen, dat gaat over je woordenschat, ‘gaat aan’ bij het doen van kruiswoordpuzzels. Een ander idee om van de tijd en ruimte te ontsnappen is door het lezen van een goed boek.

Bekijk een film of serie

Een iets minder sociale (maar wel leuke!) activiteit, is om een goede film of serie te kijken. Download thuis al films en series op je telefoon, tablet of laptop en vergeet uiteraard je koptelefoon of oortjes niet. Veel series hebben tegenwoordig makkelijk 7 seizoenen. Je kan er dus wel even mee voort. Let er wel op dat je een powerbank meeneemt voor het geval dat je telefoon uitvalt.

Luister naar muziek of een podcast

Muziek in combinatie met het kijken naar het landschap, beter kan niet toch? Kom een beetje tot rust en luister naar je favoriete Spotifylijst. Muziek is niet alleen goed voor de ontspanning en het verminderen van stress, maar het blijkt dat je er gelukkiger, gezonder en productiever van wordt.  Wil je tijdens je treinreis nog wat leren? Dan is een podcast erg geschikt. Podcasts zijn een geweldige manier om over van alles te leren. Ook podcasts zijn onder andere te vinden op Spotify.