Europa is een prachtig continent waar je veel kunt ontdekken. Een culture campervakantie is dan een van de opties. Dat zorgt gegarandeerd voor supermooie ervaringen. In deze blog nemen we verschillende mooie plekken in Europa met je door. Ontdek ze allemaal! Mocht je een nieuwe camper voor je reis willen, dan kun je je oude verkopen. Inkoop campers services door gerenommeerde bedrijven biedt jou de mogelijkheid om je camper goed te verkopen.

Het meer van Genève

Het meer van Genève is een van de mooiste plekjes van Europa. De kleine stad Genève ligt ten westen van het meer, maar door de afstand van zo’n 3 kilometer is de omgeving van het meer lekker landelijk. Als je de Route de Lausanne volgt, kun je halverwege mooi kamperen. Vervolgens kun je ter voet Frankrijk inlopen via de Evian-les-Bains. Zwitserland hoort niet bij de Europese unie, waardoor je even je verzekering voor je camper moet checken.

Portugal

Er is veel waar we in Europa dankbaar voor mogen zijn, zeker als het gaat om de uiteenlopende interessante culturen. In Portugal is veel te vinden waar je als camperfan van kan smullen. Daarom raden we Portugal aan als bestemming voor je culturele campervakantie. Zeker Lissabon is een toplocatie om te bezoeken. De Atlantische kust is een supergoede plek om te surfen. Samen naar een zonsondergang kijken en genieten van alles wat de oceaan biedt

Schotland

Glasgow is een echte cultuurstad, daarom is het erg tof om haar te bezoeken. Natuurlijk mag je de Schotse Hooglanden niet overslaan. Zorg ervoor dat je genoeg proviand bij je hebt, want je gaat een flinke trip maken en brandstof en voedsel kunnen lastig te krijgen zijn, in het ruige Schotse landschap.

Toscane

Als je van heerlijk eten en drinken houdt, is Toscane een uitstekende plek om toe te geven aan je verlangens. Je kunt hier campings vinden waar je een grandioze tijd zal hebben. Probeer een beetje Italiaans te leren of gebruik de Google translate app. Deze is trouwens ook handig als je pech onderweg hebt.

Zuid-Spanje

Gibraltar en Zuid-Spanje zijn schitterende gebieden om aan te doen tijdens je culturele campervakantie. Je kunt zelfs buiten Europa gaan om Marokko te bezoeken. Dat is een ware culturele traktatie.

De Franse kust

Camperbezitters die van watersporten houden kunnen heel goed terecht aan de Franse kust. De surfcultuur in Frankrijk centreert zich sterk rond Hossegor, een gemeente in het Franse departement Landes. Dit is een fijne plek om te genieten van je campervakantie. Maar er zijn nog zo veel meer plekken.

Monte Carlo

Rij met je camper naar Nice en Cannes. Vanuit deze prachtige steden is het een klein stukje naar Monte Carlo. Deze steden hebben een luxe uitstraling en bieden veel als je van fashion en luxe zaken houdt. Natuurlijk is daar ook altijd nog de zee, die er gratis en voor niets voor iedereen is. Geniet van verse vis en de heerlijkste gerechten.

Winter en zomer

Het voordeel van een zuidelijke tour door Europa is dat je deze ook in de winter kunt doen. De temperaturen schommelen dan tussen de 16 en 20 graden, dat kan een voordeel zijn als je niet van warmte houdt, want in de zomer is het natuurlijk een stuk heter. In dit seizoen zul je wel meer toerisme zien en ook vinden er dan doorgaans meer festivals voor toeristen plaats. Wanneer je juist mikt op de niet-toeristische activiteiten, dan kun je in beide seizoenen prima uit de voeten in de verschillende Europese landen.