Amsterdam staat wereldwijd bekend als een stad waar veel te beleven is en een zeker openheid en vrijheid heerst. In deze blog willen we je een aantal leuke dingen vertellen over deze stad. Dingen die je kunt doen in je vrijetijd, echt een uitje om te onthouden, zeg maar. Lees daarom snel verder en laat je verrassen. Ontdek wat jij echt tof gaat vinden!

Vier er je bruiloft

Er zijn meerdere locaties waar je kunt trouwen, het Vondelpark is wel een van de mooiste plekken om trouwfotoā€™s te maken. Er zijn tal van restaurants en tenten om te genieten van lekker eten en daarnaast kun je ook nog bij een juwelier gaan kijken hoe ze je trouwringen eigenlijk maken. Dat staat garant voor alles behalve een saaie trouwdag.

Musea

Er zijn verschillen musea waar je heen kunt gaan. Deze hebben dan ook wereldberoemde collecties. Denk aan: het Rembrandhuis, Verzetsmuseum, Joods Historisch Museum, Museum Van Loon, Hermitage Amsterdam, Rijksmuseum en Stedelijk Museum. En wat te de denken van het museum dat gewijd is aan Vincent van Gogh. De meeste musea hebben een wisselende collecte en een min of meer permanente.

Andere dingen die heel tof zijn om te doen in Amsterdam

In het kort nog een paar tips die we je willen geven om in de hoofdstad eens lekker de bloemetjes buiten te zetten:

  • Winkelen in de P.C. Hooftstraat (neem een dikke portemonnee mee)
  • Lekker shoppen op de Albert Cuypmarkt (je gulden is er een daalder waard)
  • Lekker terrasje pakken.
  • Coffeeshop, voor een lekker kopje versgemalen koffie šŸ˜‰
  • Paleis op de Dam, ooit het paleis van Koning Lodewijk Napoleon de jongere broer van Keizer Napoleon 1 (de bekendste van de familie). Een geschiedenis die overigens in de documentaire reeks: De IJzeren eeuw, schitterend verteld wordt door historicus en auteur Hans Goedkoop.

Conclusie

Amsterdam is een hub van activiteiten die je kunt doen om te vermaken. Musea, kroegentochten, shoppen en relaxen in het park. Een bijzondere stad waar je zeker avonturen kunt beleven.

Meer ontdekken!

Op onze leuke site ga je veel ontdekken over de dingen die je kunt doen in Nederland en leer je makkelijker een fietsband plakken (geen overbodige luxe bij een fietstocht, ook heel leuk om in Nederland te doen).