Ga je dit jaar op vakantie in eigen land? Door de ligging van de steden en natuurgebieden kun je in Nederland op een unieke manier recreëren. We geven een aantal ideeën hoe je Nederland het beste kunt ontdekken.

 

Voordelen van Nederland

Nederland is een relatief klein land, waar alle highlights dicht bij elkaar liggen. De afstand tussen steden als Amsterdam en Rotterdam is slechts 80 kilometer. Langs de route kun je eenvoudig de afslag nemen naar de mooie historische centra van Leiden of Delft. Ook het strand is nooit ver weg, op de route tussen Amsterdam en Rotterdam ben je altijd ongeveer 30 kilometer van zon, zee en strand verwijderd.

 

Vervoersmiddelen

Omdat de reisafstanden relatief kort zijn, kun je ook eens voor een ander transportmiddel kiezen dan de auto. Een auto heeft als voordeel dat je veel bagage mee kunt nemen, maar je kunt niet overal komen en je ervaart de omgeving toch anders. Er zijn enkele alternatieve vervoersmiddelen voor je vakantie in Nederland.

 

Fiets

De echte fanatiekeling kan op de fiets gaan. Met een ontspannen tempo van 15 kilometer per uur kun je in één middag best ver komen. Doordat je minder snel door het landschap racet, krijg je veel meer mee van de omgeving. Mocht je veel bagage mee willen nemen, dan bieden fietstassen een uitkomst. Bij solide reisfietsen kun je bij je voorwielen eventueel tassen bevestigen. Mocht het doortrappen je niet echt aanspreken, dan kun je natuurlijk ook voor een elektrische fiets kiezen. Tegenwoordig kun je bij veel horecagelegenheden je accu opladen.

 

Scooter

Wil je hetzelfde vrij gevoel ervaren, maar dan op een wat hogere snelheid? Met een scooter leg je eenvoudig de korte afstanden in Nederland af, zonder dat je echt hoeft in te spannen. Het zal wel iets duurder zijn dan met de fiets. Tegenwoordig kun je ook voor een elektische scooter kiezen, deze zijn wat stiller dan de regulier scooters en het kost je geen benzine.