Je moet er niet aan denken, maar toch gebeurt het erg regelmatig: ongelukken terwijl je op vakantie bent. Of het nu gaat om een auto-ongeluk of om een ongelukkige val, je kunt letselschade ook op vakantie oplopen. Gelukkig kan je ook al ben je in het buitenland, vaak toch rekenen op een letselschadevergoeding, al is dit vaak iets ingewikkelder dan als het gebeurt in Nederland. Ga goed voorbereid op weg en houd rekening met de volgende veel voorkomende ongelukken op vakantie.

Auto-ongeluk

Een auto-ongeluk kan overal gebeuren: of je nu op de snelweg rijdt of door de smalle straatjes in het vakantiedorp. Ook kunnen de gevolgen per ongeluk erg verschillen: enkel wat lakschade of lichamelijk letsel. Houd er rekening mee dat er in het buitenland soms ook andere verkeersregels gelden en dat men zich mogelijk anders gedraagt op de weg!

Ongeluk bij het zwembad

Bij het zwembad kan er ook meer dan genoeg gebeuren. Je kunt je bezeren wanneer je in te ondiep water duikt, verkeerd terecht komt als je van de glijbaan gaat of als je uitglijdt op de natte tegels. Omdat je geen kleding draagt die de klap gedeeltelijk zou kunnen opvangen, wordt bijna alle kracht doorgegeven aan je gewrichten en je spieren. Hierdoor kun je langere tijd uit de running zijn zoals door een fractuur, een hersenschudding of ernstige kneuzing.

Ongeluk in het hotel

Ook in het hotel kan een ongelukje in een klein hoekje zitten. Je kunt van de trap vallen als de armleuning niet goed vast zit of wanneer er een losse trede op de trap ligt. Ook komt voedselvergiftiging voor wat soms ook gecompenseerd kan worden. Het is hierbij wel belangrijk dat er een duidelijke zaak valt te maken voor nalatigheid van de kant van het hotel of verblijf. Het is dus niet zo dat als je van de trap valt omdat je een misstap maakt, dat je bij het hotel een schadevergoeding mag claimen.