Een autovakantie is een geweldige manier om op avontuur te gaan en nieuwe plekken te verkennen. Om ervoor te zorgen dat je reis soepel verloopt en je met gemoedsrust kunt genieten, is het belangrijk om je autovakantie goed te verzekeren. In dit artikel delen we enkele waardevolle tips over hoe je je goed kunt verzekeren. 

Controleer je autoverzekering

Voordat je op autovakantie gaat, is het essentieel om je autoverzekering te controleren. Zorg ervoor dat je de juiste dekking hebt, inclusief aansprakelijkheid, diefstal en schade aan je eigen voertuig. Als je naar het buitenland reist, controleer dan of je verzekering ook geldig is in het betreffende land.

Overweeg een reisverzekering

Naast je autoverzekering is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten die specifiek gericht is op autovakanties. Deze verzekering kan je dekking bieden voor medische noodgevallen, verlies van bagage, annuleringen en pechhulp tijdens je reis. Lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door en zorg ervoor dat deze voldoet aan je behoeften. 

Regel pechhulp en wegenwacht

Voor een zorgeloze vakantie is het raadzaam om pechhulp en wegenwachtservice te regelen. Controleer of de verzekeringen die je afgesloten hebt, deze service bieden. Zo niet, overweeg dan om een aparte pechhulpdienst in te schakelen. Zorg ervoor dat je het juiste telefoonnummer en contactgegevens bij de hand hebt in geval van pech onderweg. Een goede partij is natuurlijk onze oude, vertrouwde ANWB. 

Documenten en noodnummers

Neem kopieën van belangrijke documenten mee, zoals je rijbewijs, kentekenbewijs, verzekeringsbewijs en paspoort. Noteer ook belangrijke noodnummers, zoals het alarmnummer van het land waar je naartoe reist en de contactgegevens van je verzekeringsmaatschappij.

Een Univé autoverzekering is een uitstekende optie als het gaat over veilig en verzekerd op reis gaan. Je kunt precies aangeven welke dekking je wilt voor hoelang. Heb je vragen over een verzekering? Neem dan even contact op met Univé.

Blijf onze blogs lezen en houd onze site in de gaten. Op deze manier ben je steeds op de hoogte wat er speelt in de wereld van vakanties en recreatie.