Nederland is een klein land. In totaal zijn onze zeven provinciën goed voor 42,5 vierkante kilometer. Tóch heeft ons kleine landje heel veel te bieden als het gaat om mooie gebieden om doorheen te fietsen. Dat kan met een gewone fiets, een snorfiets, bromfiets of een elektrische scooter. In deze blog geven we je de beste ideeën voor fiets-, bromfiets- en scooterroutes in Nederland.

#1: Heuvels van Zuid-Limburg

Het zuiden van Limburg wordt gekenmerkt door prachtige heuvellandschappen en natuur. Om daar doorheen te fietsen of te rijden is een fantastische ervaring. Het is misschien wel een eind verwijderd van de rest van Nederland, maar je hoeft er natuurlijk niet naartoe te fietsen! Je kunt je fietsen meenemen in de trein of met de auto door middel van dakdragers en/of fietsdragers. Limburg is daarnaast een plaats waar je goed kunt genieten van heerlijke traditionele bieren, bourgondische maaltijden en de gezelligheid van de bevolking.

#2: De veelzijdige gebieden van Utrecht

In de provincie Utrecht vind je veel verschillende soorten natuurgebieden door elkaar heen. Dit zorgt voor een erg leuke en avontuurlijke tocht waarbij je nooit weet wat er achter de volgende heuvel schuilt. De Utrechtse heuvelrug zorgt voor een sportieve klim terwijl de bossen zorgen voor het intieme gevoel wat je kunt krijgen met de natuur.

#3: De Zeeuwse kust

De stranden van Zeeland zijn een prachtig gebied om doorheen te rijden of te fietsen. Dankzij de diverse kleinere eilanden die allemaal verbonden zijn door middel van dijken en bruggen, kun je op veel verschillende manieren de kracht van de rivieren en de schoonheid van de Noordzee waarderen. Ook Zeeland ligt net als de provincie Limburg, niet bepaald centraal. Het is daarom misschien een goed idee om, als je overweegt om richting Zeeland te gaan, een leuk vakantiehuisje te huren zodat je nog wat langer kunt genieten van de natuur.