Stel je voor dat je een flink aantal kilometers in het bos gaat wandelen en je wilt dit op een zo comfortbel mogelijke manier doen. Hoe kun je dat dan realiseren? In de blog nemen we een aantal tips met je door waarmee dit heel eenvoudig te doen is. Kijk snel met ons mee en ontdek hoe het zit!

Het juiste schoeisel

Wanneer je gaat bakken en braden, neem je de juiste pan. Wil je klussen in huis, dan neem je het juiste gereedschap. Het lijkt allemaal heel logisch. Toch zijn er veel mensen die niet de moeite nemen of weten hoe ze dit moeten doen, om het juiste schroeistel te gebruiken wanneer ze een wandeltocht gaan houden. En dat is best wel apart, omdat een tocht door de bossen toch al snel een paar kilometer lang kan zijn. Wat te doen? We hebben een aantal handige tips voor je, namelijk:

  • Koop wandelschoenen die je voeten goed ondersteunen. Het is belangrijk om ze aan te passen voor je ze koop. Dus niet online bestellen en uitproberen tijdens de wandeling.
  • De juiste sokken kiezen. Veel mensen gaan voor de snelle koop. Lopen een winkel binnen en grissen sokken uit een bak en rekenen deze af. Als je sokken kiest, ga dan voor handgemaakt sokken, zoals Falke sokken. Deze hebben het voordeel dat ze aan de bovenkant niet zo dik zijn. Dat loopt een stuk lekkerder. Het materiaal is van een hoge kwaliteit en er wordt verschil gemaakt tussen de linker- en de rechtersok. Dit is gunstig omdat de voeten dan beter door de sokken ondersteund worden.
  • Je zult minder snel blaren krijgen.

Hoe voelen Falke sokken aan tijdens het wandelen?

Het grote verschil tussen confectiesokken en sokken van Falke, is dat ze de laatste zachter en comfortabeler zijn. Ze voelen minder klam aan en je voelt dat ze je voeten ondersteunen. Ze schuren minder en daarmee voorkom je blaren. Er zijn verschillende Falke sokken, ook sokken die speciaal voor wandelen gemaakt zijn.

Hoe duur zijn Falke sokken?

De prijs van Falke sokken ligt wat hoger, dit heeft te maken met het feit dat ze met de hand gemaakt zijn. Je betaalt in dit geval wel voor kwaliteit. De exacte prijs is afhankelijk van de specifieke aanbieder.

Conclusie

Sommige mensen nemen sokken voor lief, maar het is een belangrijk onderdeel van het schoeisel. Je zult dit zeker merken tijdens een lange wandeling. Online kun je hele goede sokken van Falke kopen die een bijzondere ondersteuning geven aan je voeten, zeken in combinatie met wandelschoenen.